Katuorkesteri Odessa

Katuorkesteri Odessa

perjantai 17. tammikuuta 2014

Katuorkesteri Odessa



Katuorkesteri Odessa – iloista pubimusiikkia

Katuorkesteri Odessa soittaa rytmikästä ja iloista musiikkia, joka luo viihtyisää tunnelmaa ympärilleen. Ohjelmiston laulut ja instrumentaalikappaleet perustuvat perinteiseen slaavilaiseen ja suomalaiseen iskelmätyyliin. Mukana on myös itäeurooppalaisia ja balkanilaisia folkmelodioita, klezmeriä ja jazztyylisiä kappaleita. Tuttujen ja eksoottisten melodioiden yhdistelmästä sekä kappaleiden svengaavasta ja elämäniloisesta tulkinnasta muodostuu omaperäinen musiikillinen ohjelmistokokonaisuus. Katuorkesteri Odessan soittajat ovat lähes kaikki musiikin ammattilaisia.

Ohjelmiston runkona on – bändin nimen mukaisesti – odessalaiset katulaulut noin sadan vuoden takaa. Monet lauluista kertovat tarinan Odessan katujen ihmiskohtaloista, välillä käydään torikaupustelijan kojulla tai leirinuotion ääressä, pistäydytään kapakkaan tai Odessan satamaan. Riehakkaampien biisien väliin mahtuu myös rauhallisia, melodisia lauluja ja instrumentaalikappaleita.

Useat kappaleet ovat Suomessa ehkä vähemmän tunnettuja perinteisiä lauluja, mutta näiden lisäksi on myös tutumpia iskelmiä tai jatsibiisejä. Kaikissa lauluissa on suomalainen teksti sekä myös osuuksia venäjäksi tai muilla alkuperäisillä kielillä sävyttämässä tunnelmaa. Suomenkieliset sanoitukset ovat suurimmaksi osaksi bändin omia tekstejä. 

Vaihtelevat ja mielenkiintoiset sovitukset, melodiset soolo-osuudet (viulu ja harmonikka), rytmikäs komppi (kontrabasso, rummut/cajon, kitara) sekä kaksiääniset lauluosuudet muodostavat Katuorkesteri Odessan aidon ja omaperäisen saundin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti